Ord till kriminella som stjäl resurser

Dela:

Lena Palm

Socionom, samhällsdebattör och specialistundersköterska i geriatrik och gerontologi samt initiativtagare till SeniorLobbyn och de 10 punkterna.

Jag ser mig som en omvärldsanalytiker i skärningspunkten mellan den äldres levnadsvillkor och samhällsplaneringen.

Jag drivs av frågor som rör sociologi, stadsplanering, förvaltning/organisation och politik. Seniorens villkor måste förändras och förbättras.

 Dela:

10 punkter för en bättre ålderdom

Innehåll

Till notoriskt kriminella i Sverige vill jag säga:

Ni kan bättre !

Kriminell verksamhet tar resurser från äldre som byggt upp Sveriges välfärd med svett och möda, vördnad och laglydighet. 

Tänk på alla dem som ni skadar, inklusive era egna nära och kära samt er själva. Och vad det kostar samhället. 

       Kom igen, gör något bra av era liv!

Innerst inne har ni fina kvalitéer. Jobba på att utveckla de sidorna! Samhället behöver alla som bidrar och vill gott. Det är stor brist på hantverkare av olika slag! Bli plåtslagare, kakelsättare, it-entrepenörer… trädgårdsmästare … bilmekaniker… hus-byggare, goa pappor och bra vuxna. Först då blir ni respekterade på riktigt. Kram! Tänk om i tid! 

Snälla-rara: Tror ni att välstånd som sjukvård, utbildning, socialtjänst, vägar, bostäder, fabriker, demokrati… etc. har kommit gratis och utan slit?

Visa respekt och uppskattning för det generösa smörgåsbord av välfärd som 


Sveriges seniorer, – inklusive många jugoslaver och italienare med fler, har dukat upp i form av samhällets tjänster, möjligheter och utbud. Visa en gnutta tacksamhet och vördnad.

– Hur var Sverige för 100 år sedan? Fundera gärna på det.

Och begrunda bilderna nedan från fattig-Sverige för cirka 100 år sedan.

Mycket kan bli enormt mycket bättre. Allt är inte färdigskapat. Men nu får ni yngre ta vid och kämpa för ett bättre samhälle och bygga vidare, t.ex. bättre möjligheter till bra boende… nya jobb, miljötänkande, ansvar och hållbarhet… och skapa det samhälle ni vill ha.

Vill ni ha kriminalitet, rädsla, kaos och död? Nej det vill ingen innerst inne. Sluta upp med gamla traditioner och tankesätt om hämnd och heder. Lär nytt och anpassa er efter demokratiska principer.

Visa hyfs och tacksamhet och kämpa vidare för bättre levnadsvillkor. Det finns enormt mycket orättvisor, absolut. Skaffa er kunskap, förändra demokratiskt och på parlamentarisk väg, lär er svenska språket, läs på, agitera fredligt, förändra så som Sveriges nu äldre generation gjort med kärlek, svett och tårar före er. Var med och skapa ett gott samhälle för alla, från vaggan till graven.

Kriminalitet kostar mycket i samhället via rättsväsendet såsom kriminalvård, advokater, poliser, utredningar. Pengar som kunde gått till äldres pensioner, vård och omsorg. Därför är dagens kriminalitet en seniorfråga.

Men även försäkringar, sjukhusvård, sjukskrivningar för brottsoffer med mera kostar enorma summor. Förutom allt lidande. BRYT TRENDEN MED VÅLD.

Kom igen, ni kan bättre, och uppför er ordentligt genom att visa omtanke.

Önskar alla ett gott liv. Ta hand om varandra. Var ett föredöme. Hoppfulla hälsningar från Lena Palm som startat SeniorLobbyn.